Izjava o  privatnosti i sigurnosti te zaštiti osobnih podataka

1. Prikupljanje i obrada osobnih podataka
Za prikupljanje i obradu podataka odgovoran je: Puzzle proizvodnja i marketing, Luke Botića 29, 42000 Varaždin, u daljnjem tekstu Prodavatelj.
Prodavatelj prikuplja, pohranjuje i obrađuje Vaše osobne podatke isključivo ako je to dozvoljeno na temelju zakonskih propisa ili ako ste Vi dali svoj pristanak.
Posjetitelj naših web-stranica može koristiti web-stranice a da nam ne daje svoje osobne podatke.
 
Podatke koje prikupljamo i/ili obrađujemo dobivamo na dva načina:
a) Podaci potrebni za ispunjenje ugovorne obaveze:
U svrhu ispunjenja ugovorne obaveze (kupnje/prodaje) tražit će se od Vas osobni podaci kao što su ime i prezime, adresa, e-mail adresa i telefonski broj kako bi tražena usluga bila brzo i zadovoljavajuće riješena odnosno kako bi se uopće mogla izvršiti određena usluga.
U slučaju da kupac zatraži ponudu za plaćanje, te po istoj ne izvrši uplatu u roku od 60 dana, naružba se smatra ništavnom, a osobni podaci kupca, zajedno s narudžbom, se u potpunosti brišu.
Vaše temeljne osobne podatke, prikupljene u svrhu ispunjenja ugovorne obaveze, brišemo po prestanku ugovornog odnosa odnosno isteka roka za reklamaciju, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.
Osobni podaci prikupljeni temeljem ispunjenja ugovorne obveze neće se koristiti u marketinške svrhe niti će se obrađivati na drugi način osim navedenog. Dio osobnih podataka, ime i prezime, adresa, telefonski broj, biti će, u zavisnosti od načina izvršenja ugovorne obaveze, podijeljeni s dostavnom/kurirskom službom radi dostave proizvoda na Vašu adresu.
 
b) Podaci koje dobivamo automatski:
Neki podaci nastaju automatski uslijed tehničkih razloga već onda kad posjetite našu web- stranicu. Tu se ubrajaju i podaci web poslužitelja. Pri svakom Vašem pristupanju nekoj od naših stranica i kod svakog pregledavanja/pozivanja neke datoteke pohranjuju se podaci pristupa o tom procesu u protokol datoteci na našem serveru.
Svaki zapis sadrži:
– naziv tražene datoteke ili stranice
– datum i vrijeme traženja, uspješnost traženja
– prenesenu količinu podataka
– poruku o uspješnom preuzimanju
– vrstu preglednika i verziju
– korisnički operacijski sustav
– referentni URL (prethodno posjećena stranica)
– IP adresu koju Vam je dodijelio Vaš provider
Pohranjeni podaci analiziraju se isključivo anonimno u statističke svrhe i brišu se iz evidencije svakih 6 mjeseci.
 
Prodavatelj se obvezuje da prikupljene osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca, osim na temelju zakonskih obveza. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je vlasnik web-stranice po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa Zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
 
Podaci koji se ne prikupljaju:
Prodavatelj ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke.
 
2. Kolačići, tehnologije praćenja korisnika i treće strane
Cookies, Beacons, Tags i Scripts koriste se od strane www.moje-puzzle.com i partnera u svrhu oglašavanja, marketinga i analitike. Ove se tehnologije mogu koristiti za analizu trendova, upravljanje web stranicama, praćenje kretanja korisnika na web stranicama i prikupljanje demografskih podataka o našoj korisničkoj bazi u cjelini. Naši partneri također mogu koristiti te tehnologije kako bi vam poslali oglase, kao što je opisano u nastavku. Iako poštujemo privatnost naših korisnika, nismo u mogućnosti zadržati kontrolu nad signalima “not tracking” koji je postavio vaš preglednik.
 
Facebook
Ove web-stranice koristi dodatke za umrežavanje (“pluginove”) društvene mreže facebook.com, koja je u vlasništvu Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Ti dodaci su prepoznatljivi po Facebook logotipu (bijeli “f” na plavoj podlozi ili oznaka “palca”) ili su označeni kao “Facebook Social Plugin”. Popis i izgled svih dodataka Facebooka možete vidjeti ovdje: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.
Kad posjetite jednu od naših stranica koja sadrži takav dodatak, Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebook poslužiteljem. Sadržaj dodataka Facebook prenosi izravno u Vaš preglednik preko naše web-stranice. S obzirom da nemamo utjecaja na količinu podataka koje Facebook prikuplja uz pomoć svojih dodataka želimo Vas ovdje informirati: Preko svake stranice koja sadrži Facebook dodatak Facebook prima informacije da ste pristupili nekoj od naših web-stranica.
Svrha i opseg prikupljanja podataka, kao i daljnja obrada i korištenje prikupljenih podataka od strane Facebooka, te srodna prava i postavljanje opcija za zaštitu privatnosti korisnika, možete pronaći na stranicama o privatnosti Facebooka na: https://www.facebook.com/about/privacy/.
Ukoliko imate Facebook račun, a ne želite da Facebook prikuplja informacije o Vama i Vašem kretanju internetom putem naše web-stranice te da prikupljene podatke povezuje s vašim podacima pohranjenim na Vašem Facebook računu, morate se odjaviti s Facebooka prije nego što posjetite naše web-stranice.
 
Kolačići
Ova web-stranica koristi kolačiće (Cookies). Korištenje kolačića, odnosno zabranu pohranjivanja kolačića, možete kontrolirati kroz postavke svog preglednika ili mobilnog uređaja. Ukoliko je prihvat kolačića u Vašem pregledniku ili na Vašem mobilnom uređaju dopušten, te nastavite koristiti naše web-stranice, pristajete na korištenje kolačića. Više o korištenju kolačića možete pročitati ovdje.
 
Web stranice koje nisu u našem vlasništvu i usluge trećih strana
Odričemo se odgovornosti za web-stranice i servise povezane linkovima s ili na www.moje-puzzle.com, uključujući sve informacije ili sadržaje na njima. Imajte na umu da se, ako koristite linkove koji vode od www.moje-puzzle.com na drugu web stranicu, naša Pravila o privatnosti prestaju primjenjivati čim napustite naše web-stranice. Vaše pregledavanje i interakcija na bilo kojoj drugoj web stranici koja ima link ili se oglašava na našim web-stranicama, podliježe pravilima i Politici privatnosti na toj web stranici.
 
 
3. Newsletter
Vaši podaci prikupljeni putem prijave na Newsletter pohranjivat će se i obrađivati isključivo u svrhu slanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima, te će u svim mailovima biti data mogućnost odjave s liste primatelja. Podaci prikupljeni putem prijave na newsletter se ne prosljeđuju trećim osobama.
Također, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka na Vaš zahtjev omogućit će vam se izmjena ili brisanje podataka.
Osobni podaci prikupljeni u svrhu slanja newslettera čuvaju se za razdoblje u kojem je postignuto ostvarenje svrhe u koju su ti podaci prikupljeni. Dokle god je Korisnik zainteresiran primati Newsletter, smatra se da se svrha – primanje Newslettera – ostvaruje. Onog trenutka kada se Korisnik na bilo koji način (odjavom, e-mailom, prigovorom) očituje da više nije suglasan sa primanjem newslettera, taj se prikupljeni osobni podatak trajno, bez odgađanja briše iz baze podataka.
Prodavatelj obaviještava Korisnike da se vrlo često događa da već prijavljeni Korisnici prijavljuju svoje prijatelje, rođake, poznanike upisujuću njihovu e-mail adresu u prijavu za primitak newslettera bez da su o tome prethodno obavijestili Prodavatelja i/ili budućeg registriranog korisnika. Iz tog razloga Prodavatelj poziva Korisnike: ako primite obavijest o upisivanju na našu Newsletter listu ili Newsletter bez da ste se registrirali na moje-puzzle.com stranici, imate mogućnost odjaviti se s liste korisnika koji primaju newsletter i/ili prijaviti to na info@moje-puzzle.com radi provedbe vaših zahtjeva i potrebnog drugog postupanja.
Opoziv date suglasnosti/privole (korištenje e-mail adrese) je moguć u svakom trenutku. Ukoliko se želite odjaviti (povući privolu) možete se u tom slučaju obratiti na e-mail adresu: info@moje-puzzle.com ili to možete učiniti sami – upute za odjavu s newslettera dane su u mailu koji je poslan kao potvrda prijave na newsletter.
 
 
4. Upravljanje privolama
Privolu za prikupljanje i obradu podataka Kupac daje u svrhu ispunjenja naših ugovornih obveza. Ako nam ne dostavite te podatke, nećemo biti u stanju ispuniti svoje ugovorne obveze prema Vama niti ćemo moći s Vama zaključiti ugovor. Opoziv ove privole kupac može dati u slučaju da odustaje od usluge/kupnje te se u tom slučaju brišu svi njegovi podaci.
Privolu za primanje Newslettera Korisnik daje putem obrasca za primanje newslettera. Opoziv ove privole moguć je u svakom trenutku.
 
 
5. Prava korisnika
a) Pravo na ispravak:
Ako obrađujemo vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.
b) Pravo na brisanje:
Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza arhiviranja (npr. u računovodstvene svrhe).
c) Pravo na ograničenje distribucije
Možete tražiti ograničenje distribucije ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima.
d) Pravo na mogućnost prijenosa podataka:
Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formata ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi ispunjenja našeg ugovora.
 
Mijenjanje, dodavanje, brisanje podataka ili uvid u prikupljene podatke moguće je u svakom trenutku pozivom na naš broj telefona 091 2022 707 ili slanjem e-maila na info@moje-puzzle.com.
 
 
6. Pravo na žalbu:
Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a nakon 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.
 
 
7. Izmjene Politike privatnosti
Ukoliko znatno promijenimo pravila o privatnosti i sigurnosti, objavit ćemo te promjene na ovoj stranici kako bismo Vas obavijestili o tome koje informacije prikupljamo, kako ih upotrebljavamo i pod kojim okolnostima ih možemo otkriti. Izmjene ove Izjave o privatnosti i sigurnosti počinju se primjenjivati od dana objave na ovoj stranici  te se svakom Korisniku naših stranica preporučuje da periodično pregleda ovu Izjavu oprivatnosti radi mogućih izmjena.
 
Korisnici stranice www.moje-puzzle.com odgovorni su i dužni pročitati ovu Izjavu o privatnosti. Korištenjem internetske stranicewww.moje-puzzle.com, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima privatnosti i načinima uporabe www.moje-puzzle.com internetske stranice.
 
 
8. Informacije i kontakt
Na Vaš zahtjev rado ćemo Vas pismeno i bez naknade obavijestiti o tome jesu li i koji su Vaši osobni podaci pohranjeni. Možete tražiti i brisanje Vaših podataka koji su pohranjeni kod nas ukoliko oni nisu potrebni za obavljanje ugovornih odnosa između Vas i nas ili ukoliko ih nismo dužni čuvati zbog zakonskih razloga.
 
Vaš upit, te ostala pitanja o Izjavi zaštite podataka možete poslati na sljedeću (e-mail) adresu: info@moje-puzzle.com